Ką daryti su nukritusiais obuoliais sode?


Artėja ruduo. Laiku nenuskynus obuolių, jie nukrenta ant žemės, sukirmėja, supūva ir jie tampa nebetinkami valgyti.  Ką daryti su nukritusiais obuoliais, kurių tikrai daug? pristatome 3 būdus , kur juos panaudoti.

nukritę obuoliai

 

Kur dėti ar panaudoti nukritusius obuolius?

1 būdas

Visų pirma, renkant nukritusius obuolius galima rasti daug visiškai pilnaverčių ir kokybiškų vaisių. Juk krenta ne tik sugedę vaisiai, bet ir prinokę, skanūs. Tokie puikiai tinka naminėms tinktūroms ir sultims. Svarbiausia, kad jie nebūtų supuvę.

2 būdas

Antra, nukritę obuoliai puikiai tinka kompostui. Net ir be komposto duobės galite juos kompostuoti. Laisvame plote iškaskite nedidelį plotelį nukritusiems obuoliams, maždaug 20 cm gylio.. Pašalinkite žemės sluoksnį. Supilkite obuolius. Taip pat galite pridėti nereikalingų piktžolių ir žolių. Uždenkite žemės sluoksniu. Kitais metais šį kompostą galite naudoti dirvoje augalams sodinti. Tai puiki trąša.

3 būdas

Nukritusius obuolius galima nuvežti į zoologijos sodą arba artimiausią gyvulių fermą. Žinoma, tai reikėtų suderinti su zoologijos sodo prižiūrėtoju arba fermos savininku. SVARBU! Dovanojant obuolius gyvūnams, reikia rinktis tik sveikus vaisius.

Jei netinka nei vienas būdas. Belieka obuolius supakuoti į tvirtus maišus ir nuvežti į šiukšlynus, kuruose priimamos žaliosios atliekos. Jokiu būdu nepalikite obuolių ant žemės ir nemeskite į įprastus konteinerius.

Išeiti iš AMP versijos