Ką reikėtų pilti į vandenį verdant burokėlius: efektas nustebins daugelį

Kaip virti burokėlius

Sunku įsivaizduoti tradicinį šventinį stalą be burokėlių salotų. Tačiau daržovė dažniausiai verdama ilgai. Be to, pradedantieji kulinarai dažnai skundžiasi, kad po apdorojimo daržovė tampa nelabai neskani. Galite pataisyti šią situaciją.

Kaip teisingai virti burokėlius?

Renkantis burokėlius svarbu juos pasirinkti teisingai. Jie turi būti tvirti, be įtrūkimų ir raukšlių, neturi būti puvimo ar kitų pažeidimų požymių.

Prieš gaminant daržoves reikia kruopščiai nuplauti, o viršūnėles nupjauti. Nepašalinkite burokėlių žievės, kitaip po apdorojimo burokėliai bus vandeningi ir praras spalvą.

Turėtumėte pradėti virti šaltame vandenyje ant silpnos ugnies. Nedėkite druskos į verdantį vandenį, tai sugadins daržovių skonį.

Virimo pradžioje, kol vanduo šaltas, galima įpilti šiek tiek citrinos sulčių. Vaisiaus spalvai išsaugoti pakanka pusės arbatinio šaukštelio vienam litrui vandens.

Taip pat galite naudoti actą, kad išsaugotumėte spalvą ir paryškintumėte skonį. Pakanka paimti pusę arbatinio šaukštelio dviem litrams vandens.

Išeiti iš mobilios versijos