Maistas / Gėrimai

Kada ir kaip raugti kopūstus?

Sužinokite kada ir kaip raugti kopūstus žiemai. Pasitikrinkite, kada geriausia raugti kopūstus pagal mėnulį. Pateikiame senovinį kopūstų rauginimo receptą.

Kada rauginti kopūstus pagal Mėnulio kalendorių

Geriausi žieminiai rauginti kopūstai gaunami iš standžių, tankių vėlyvųjų veislių kopūstų galvų. Jie mažiausiai kartūs, turi daug sulčių ir traškius lapus. Puikus pasirinkimas – vėlyvosios veislės Surprise, Ladlen ir Attribute.

Atkreipkite dėmesį! Jei daržovės užaugintos nuosavoje žemėje, nuėmus derlių patartina jas palikti tamsioje vietoje. Tačiau yra ir kitas būdas padidinti saldumą: pakabinti kopūstus už šerdies.

Slavai tikėjo, kad optimalus laikotarpis kopūstų derliui nuimti – kai mėnulis teka.

Palankiausia diena rauginti kopūstus pagal Mėnulio kalendorių yra spalio 13-oji. Šią dieną – per tekantį Mėnulį Ožiaragyje – bus skaniausi rauginti kopūstai. Spalio 8, 10-12, 21-23 ir 29-30 d. taip pat yra geras laikas.

Nepalankiausia diena raugti kopūstams yra spalio 6 d. – jaunaties metas. Taip pat nerekomenduojama konservuoti ir raugti daržovių, kai mėnulis yra Vėžio, Mergelės ir Žuvų žvaigždynuose. Todėl nerekomenduojame atlikti šių darbų 26-27 ir 31 dienomis.

Senovinis kopūstų rauginimo receptas

Kada ir kaip raugti kopustus

Reikės:

2-2,5 kg kopūstų;
2 morkų;
2 šaukštų druskos;
4 šaukštų cukraus;
2 l vandens.

Žingsnis po žingsnio:

  • Pirmą – išvirkite sūrymą ištirpindami birius ingredientus verdančiame vandenyje. Leiskite atvėsti.
  • Susmulkinkite kopūstus, sutarkuokite nuluptas morkas.
  • Sumaišykite giliame dubenyje (geriausia emaliuotame) ir viską išminkykite.
  • Labai sandariai sudėkite turinį į stiklinius stiklainius, užpilkite sūrymu ir pabadykite mediniu pagaliuku.
  • Uždenkite laisvu dangčiu ir palikite tamsioje vietoje kambario temperatūroje. Pakartokite pabadymą dar 2 dienas.
  • Kai tik sūrymas nustoja rinktis, stiklainį galima sandariai užkimšti kamščiu ir pastatyti į vėsią vietą.

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: