Yra keletas veiksmingų būdų, kaip apsaugoti duoną nuo pelėsio. Šeimininkė papasakojo apie vieną iš veiksmingiausių būdų, kuriam pasitelkiama populiari daržovė.
Duona yra vienas populiariausių produktų kiekvienuose namuose, todėl dažnai kyla pagunda nusipirkti jos daugiau nei reikia. Tačiau tokiu atveju kyla pelėsio atsiradimo rizika. Ilgą laiką gulėjusi duona gali supelyti arba išdžiūti.
Todėl verta atkreipti dėmesį į labai svarbų dalyką – duonos laikymo sąlygas. Nuo jų priklauso, kiek laiko ji bus tinkama vartoti.
Tinklaraštininkė Katya Mackle, savo “TikTok” puslapyje @katya.mackle pasakojanti apie šeimos gyvenimą, receptus, namų interjerą ir gyvenimo gudrybes, sugalvojo paprastą, pigų ir veiksmingą būdą, kaip apsaugoti duoną.
Kad duona laikymo metu nepradėtų pelyti, tinklaraštininkė į maišelį, kuriame ją laiko, įdeda keletą saliero griežinėlių.
“Naudoju salierą, kad duona ilgiau išsilaikytų. Duona neišdžiūsta ir nepelyja dvi-tris savaites”, – sako Katia Makl.
Ji taip pat pažymėjo, kad salierų naudojimas nekeičia duonos skonio ar kvapo.
@katya.mackle Reply to @bethann_louise here are some food preservation tips ???????? #zerowaste #reducewaste #foodstorage #fridgeorganization #foodpreservation ♬ Home – Edith Whiskers