Austrės yra jūros gėrybės, kurios yra labai skanios ir sveikos. Tačiau austres atidaryti gali būti šiek tiek sudėtinga. Pateikiame keletą patarimų, kaip tai padaryti lengvai ir saugiai.
Austrės atidarymas namuose
Visų pirma pasidėkite austrę ant pirštų galų, koja – į save, tiesioji dalis – į pirštų pusę. Vizualiai padalinkite austrę į tris trečdalius ir nuo pirmo viršutinio trečdalio pradėkite austrę daryti. O su kita ranka paimkite peiliuką už ašmens galo ir šiek tiek įsmeikite į tarpą. Įsmeigę peilio galą, sukiokite tą ranką, kurioje laikote austrę, o ne tą, kurioje turite peiliuką. Tai labai palengvina procesą. Atpjaukite ją nuo kiauto ir gardžiuokitės.
Dar vienas būdas palengvinti šį procesą – užlašinti šiek tiek citrinos sulčių, kai tik vos vos pradarysite austrę peiliu.
Papildomi patarimai:
- Jei austrė atsidaro sunkiai, gali būti, kad ji negyva. Tokiu atveju ją geriausia išmesti.
- Jei austrės viduje yra rudos ar juodos dėmės, tai gali būti ženklas, kad austrė yra sugedusi. Tokiu atveju ją taip pat geriausia išmesti.
- Jei austrės viduje yra smėlio ar dumblių, galite juos nuplauti po tekančiu vandeniu.