Kepto maisto kvapas laikomas vienu sunkiausiai pašalinamų kvapų. Jis prasiskverbia pro užuolaidas, drabužius, kilimus ir net plaukus. Todėl daugelis žmonių ieško būdų, kaip atsikratyti šio kvapo. Apžvelkime, kokiomis natūraliomis priemonėmis galima atlikti šią užduotį.
Atsikratome nemalonaus kvapo namuose
- Gamindami maistą, šalia keptuvės pastatykite puodą su verdančiu vandeniu ir actu – galite naudoti baltąjį arba obuolių actą.
- Į verdantį vandenį galite įdėti saują gvazdikėlių, cinamono lazdelių arba vanilės, kad sugertų dalį kvapo.
- Kepdami į aliejų galite įdėti kai kurių ingredientų, pavyzdžiui, obuolių griežinėlių. Tačiau geriau pašalinti visas sėklas.
- Prieš kepdami galite įpilti pusės citrinos sulčių arba žievelės. Tokiu atveju aliejus įgaus malonų gaivų skonį.
- Į aliejų įberkite petražolių – jos taip pat gali būti naudojamos gaminant kai kuriuos patiekalus.