Kaip atsikratyti vorų namuose: saugūs būdai


Net beveik kasdien valomuose namuose ar butuose retkarčiais išlenda iš slėptuvių. Jei voragyviai jums nemalonūs ir nenorite būti jų kaimynais, yra keletas paprastų būdų, kaip ilgam jų atsikratyti.

Kaip atsikratyti vorų visiems laikams?

Vabzdžių ir graužikų naikinimu namuose užsiimančios įmonės specialistai pranešė, kaip liaudiškais metodais galima atsikratyti vorų. Ekspertai taip pat davė patarimų, kaip išvengti vorų atsiradimo namuose.

Dezinsekcija (vabzdžių kontrolė), esant nariuotakojų antplūdžiui, gali būti atliekama savarankiškai arba galite pasinaudoti profesionalų paslaugomis. Jei norite savarankiškai susidoroti su nepageidaujamais svečiais, pirmiausia turėtumėte išsiaiškinti vorų atsiradimo priežastis:

Kaip atsikratyti vorų namuose

„Liaudiški“ kovos būdai

Bendras valymas – reikia atkreipti ypatingą dėmesį į tas vietas, kur gali veistis vorai. Tai siauri tarpai tarp baldų ir sienų, po sofomis, lovomis, naktiniais staleliais, spintelėmis.

Pasirodo, vorai neigiamai vertina stiprius kvapus. Nariuotakojams atbaidyti galima naudoti eterinį aliejų – tiks mėtų, eukalipto ar arbatmedžio. Eterinis aliejus praskiedžiamas šaltu vandeniu, mišinys supilamas į purškimo buteliuką ir apdorojami cokoliai, įtrūkimai, tarpai tarp baldų.

Vorus taip pat gali atbaidyti acto tirpalu. Pasigaminkite 0,5 l vandens ir 0,5 l acto tirpalą ir apdorokite visas vietas, kur mėgsta „keliauti“ vorai.

Kai kurie maisto produktai, pavyzdžiui, citrusiniai vaisiai, kaštonai ar lazdyno riešutai, gali juos atbaidyti. O vorus gąsdina avies vilnos kvapas ar vilnonių siūlų sruogos.

Kalbant apie vorų pašalinimą naudojant chemines medžiagas, galite naudoti aerozolius ir purškalus su medžiagomis, kurios neigiamai veikia vorus. Specialistai rekomenduoja jais purkšti durų ir langų šlaitus, cokolius ir kampus. Tačiau būkite atsargūs – naminių gyvūnėlių ir kartu gyvenančių asmenų jame neturėtų būti tvarkant namus. Be to, dezinfekcija purškikliais ir aerozoliais turi būti atliekama mūvint apsaugines pirštines ir specialias kaukes, kad neįkvėptumėte pavojingų medžiagų.

Tokiu būdu apdorojus patalpą, reikia palaukti iki 30 minučių, o tada gerai išvėdinti. Kai kuriuos aerozolius ir purškiklius, nurodytus instrukcijose, po naudojimo reikia valyti šlapiu būdu.

Taip pat galite įsigyti specialių vabzdžių repelentų. Šie prietaisai skleidžia ypatingą vorams nemalonų garsą, tačiau žmogus šio garso negirdi.

Išeiti iš AMP versijos