Maisto gaminimas reikalauja laiko ir kantrybės, ko daugeliui iš mūsų dažnai pritrūksta. Iš kartos į kartą žmonės perduoda maisto gaminimo patarimus ir paslaptis, tačiau retai kas užsimena, kaip greičiau užvirti vandenį. Taigi, kaip tai padaryti?
Platesnis indas
Vanduo užvirs daug greičiau, jei bus kaitinamas plačiame inde. Šildymo plotas bus didesnis, vandens storis mažesnis. Šis metodas puikiai tinka mažiems daržovių gabalėliams, pavyzdžiui, smidrams ar morkoms, virti. Lygiai taip pat galite išvirti mažas bulves, įdėdami jas į platų indą vienu sluoksniu.
Naudokite dangtį
Kai tik vanduo pradeda kaisti, karštas oras išgaruoja. Šiltam orui išgaruojant viršutinis vandens sluoksnis atvėsta. Todėl uždenkite dangtį dangteliu, kuris leis karštam orui likti uždaroje erdvėje ir padės daug greičiau sušildyti indo turinį.
Reikiamas vandens kiekis
Išmokite naudoti tiek vandens, kiek jums tikrai reikia. Jei verdate avižinius dribsnius arba vieną kiaušinį, 2 litrų vandens nereikia. Kuo mažiau naudosite skysčio, tuo greičiau jis užvirs. Taip sutaupoma ne tik laiko, bet ir pinigų. Jums gali atrodyti, kad tai mažas kiekis, bet pagalvokite, kiek vandens per metus suvartojate. Už šiuos pinigus galėtumėte nusipirkti ką nors nebrangaus, bet naudingo ir malonaus.