Manoma, kad patikimiausias būdas atitirpinti – šaldytuve arba šaltame vandenyje. Tačiau tam, kad kiaulienos, vištienos ar jautienos gabalas taptų tinkamas gaminti, reikia palaukti kelias valandas. O ką daryti, jeigu nėra tam laiko?
Patyrusios namų šeimininkės sako, kad šis būdas yra greičiausias, tačiau jis turi niuansų. Taip atitirpinant kai kurios mėsos dalys atšyla labai greitai. Mėsos atitirpinimas mikrobangų krosnelėje yra pats sėkmingiausias, bet ne geriausias.
Tereikia įdėti užšaldytą mėsos gabalą į mikrobangų krosnelei tinkamą gilų indą ir įjungti atitirpinimo režimą. Jei jo nėra, pakaks pasirinkti švelniausią mikrobangų krosnelės režimą ir nustatyti laikmatį 10 minučių. Po šio laiko turėsite minkštą kiaulienos, jautienos ar vištienos gabalą.
Kaip greitai atitirpinti mėsą be mikrobangų krosnelės?
Jei dėl kokių nors priežasčių nenorite naudoti mikrobangų krosnelės, paimkite paprastą actą. Technologija tokia:
- Išimkite mėsą iš pakuotės ar maišelio;
- Įdėkite į dubenį;
- Gausiai užpilkite acto;
- Palikite 10-20 minučių.
Tai patogus būdas, kaip atšildyti mėsą greičiau ir nenaudoti mikrobangų krosnelės. Tačiau po tokio mirkymo mėsą teks kruopščiai nuplauti, kad atsikratytumėte acto kvapo ir skonio.
Kaip greitai atitirpinti mėsą naudojant druską?
Trečias būdas, kaip greitai atitirpinti mėsą, yra naudoti paprastą valgomąją druską. Vieną valgomąjį šaukštą reikia ištirpinti dubenyje šalto vandens, žalią mėsą panardinti į tirpalą ir palikti 5 minutėms, tada išimti ir pradėti virti. Nustebsite, bet šis metodas iš tiesų leidžia atitirpinti mėsą per trumpiausią įmanomą laiką.