Atšilus orams žmonės stengiasi kuo dažniau išeiti į lauką, surengti pikniką, leisti laiką su šeima ir draugais. Žinoma dauguma iškylų vyksta gaminant maistą ant laužo – kepant ant grotelių ar ant iešmų. O kepsninės, iešmeliai ir šašlykinės labai greitai susitepa ir apsineša suodžiais. Pasirodo yra 3 variantai, kaip greitai ir beveik be pastangų nuvalyti groteles ar iešmus po maisto kepimo.
1 būdas
Pikniko įrangą galite nuplauti šiltu vandeniu naudodami įprastus buitinius gaminius arba tai, kas yra kiekvienoje virtuvėje. Norėdami tai padaryti, turite panardinti juos į šiltą vandenį, įpilti ploviklio ir kruopščiai nuvalyti visus paviršius kempine, kad pašalintumėte nešvarumus.
Jei nešvarumai įsisenėję, galite palikti karštame vandenyje su plovikliu 10-15 minučių, o tada pradėti valyti kempine.
Valyti padeda ir actas – sumaišykite jį santykiu 1:1 ir ištepkite paviršių. Palikite kelioms minutėms, o tada šluoste arba kempine pašalinkite likusius suodžius ir riebalus. Tada nuplaukite vandeniu.
Jei nešvarumai yra giliai įsišakniję ir išdžiūvę, į actą galite įpilti daugiau sodos. Geriausias būdas yra įdėti iešmelius ir groteles į didelį maišą. Supilkite stiklinę acto ir tokio pat kiekį sodos. Tvirtai užriškite maišelį, kad į vidų nepatektų oro, ir palikite per naktį. Ryte nuvalykite ir nuplaukite vandeniu.
2 būdas
Suodžiams ir riebalams pašalinti naudokite laužą – į jį sudėkite iešmus ir groteles. Laikykite viską ant ugnies, kol maisto likučiai pavirs anglimis. Leiskite atvėsti ir pašalinkite likučius grandikliu arba šepečiu. Tada nuplaukite.
Suodžiai ir riebalai greitai išnyks ir jums nereikės naudoti ploviklių ar vandens. Tačiau verta prisiminti, kad šis metodas tinka tik šviežiam užteršimui, kuris nespėjo atvėsti ir išdžiūti.
3 būdas – tiks tik iešmams
Tai gana paprastas būdas nuvalyti iešmus. Po maisto kepimo reikia iešmus pasmaigstyti į žemę arba žvyrą. Trintis tarp iešmo ir žemės nuvalys susikaupusius riebalus ir suodžius. Tai tikrai veiksminga. Po to nepamirškite nuplauti iešmų įprastomis plovimo priemonėmis.