Silkė išlieka pati prieinamiausia riebi žuvis, kurią dietologai rekomenduoja reguliariai vartoti. Nebūtina jos valgyti sūdytos. Galite žuvį marinuoti ir virti skirtingai. Tačiau pagrindinė problema – kaulų, ašakų išėmimas. Kaip jas lengvai ir greitai išimti?
SILKĖS FILĖ, KAIP RESTORANE
- Paimkite didelę pjaustymo lentą (geriausia medinę – ant jos žuvis taip neslysta), aštrų peilį plonais ašmenimis, servetėles ar popierinius rankšluosčius.
- Padarykite išilginį pjūvį nugaroje ir skersinį pjūvį prie galvos.
- Nupjaukite pelekus, bet dar nelieskite uodegos.
- Dabar galite lengvai įpjauti odą ir išvalyti jos vidų;
- Po to galima nupjauti galvą ir pjauti pagal pagrindinį kaulą išilgai;
- Viena ranka laikykite žuvį, kita ranka pasukite žuvies uodegą tiek, kad pasisuktų visi pagrindiniai žuvies kaulai. Po to nuėmus dvi filė puses nuo stuburo ir šonkaulių, sunkumų nebeliks.
- Likusius mažus kaulus teks išskinti pincetu.
Filė ne ilgiau kaip dvi dienas laikoma sandariame plastikiniame inde arba stikliniame (emaliuotame) inde. Tuo metu žuvį patartina pamarinuoti arba suvalgyti, kitaip ji suges.