Svogūnai yra daržovė, turinti specifinį kvapą ir skonį. Todėl kai kurie žmonės mieliau jos nededa į savo patiekalus. Tačiau svogūno skonį galima sušvelninti marinatu. Šis užkandis bus puiki stalo puošmena ir jo galima drąsiai dėti į įvairius patiekalus. Marinuotų svogūnų gamybos procesas labai paprastas.
Paprastas ir greitas marinuotų svogūnų receptas
Reikės:
- 4 svogūnai:
- cukraus – 50 g
- druskos – 1/2 šaukštelio;
- juodųjų pipirų grūdelių – 5 vnt;
- vandens – 200 ml;
- stalo acto 9 proc. – 60 ml.
Gaminimas:
- Supjaustykite svogūną plonais žiedais ir sudėkite į indą. Į jį įberkite pipirų.
- Tada vandenyje ištirpinkite cukrų ir druską, užvirinkite ir supilkite actą. Užpilkite svogūnus karštu marinatu ir sandariai uždarykite dangtį.
- Svogūnai turi marinuotis apie valandą, o šaldytuve juos galima laikyti ne ilgiau kaip dvi savaites.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi