Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip išdžiovinti svogūnus ir česnakus, kad jie išsilaikytų iki pavasario?

1 min. skaitymo

Patyrę sodininkai vienbalsiai sako, kad svarbiausia yra gerai išdžiovinti svogūnus ir česnakus. Tačiau net ir ši iš pažiūros paprasta procedūra turi savo paslapčių.

Kaip tai padaryti teisingai?

  • Pirmasis džiovinimo etapas turėtų vykti ant žemės, t. y. iškasti ir porai valandų palikti darže.
  • Po to reikia nupjauti uodegas ir džiovinti 2-4 savaites, tačiau ne atviroje saulėje, o pavėsyje.
  • Jei norite svogūnus ar česnakus surišti į vainikus ar pintines, turėtumėte tai daryti iš karto, kol stiebai elastingi ir nėra trapūs.
  • Derlius išsilaikys 6-7 mėnesius, jei bus laikomas sausoje ir tamsioje vietoje.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus