Norint nuvalyti grilio indus nuo prie jų prilipusių nešvarumų, pirmiausia reikėtų pasidomėti, iš kokios medžiagos jie yra pagaminti. Pavyzdžiui, jei indams gaminti buvo naudojamas nerūdijantis plienas, galite juos drąsiai dėti į indaplovę.
Valome grilio indus
Jei virtuvėje neturite reikiamų cheminių preparatų, indų valymui naudokite sodos, acto ir vandens mišinį. Šį mišinį reikia palikti induose valandai, po to indus padėti ant viryklės ir kelias minutes pašildyti ant silpnos ugnies.
Kitas žingsnis – indus įkaitinti, tada šiek tiek atvėsinti ir nuvalyti minkšta indų plovimo kempine. Galiausiai tiesiog nuvalykite jo paviršių popieriniu rankšluosčiu.
Gaminius, pagamintus iš aliuminio ir ketaus, leidžiama valyti tik rankiniu būdu.
Pirmuoju atveju pravers paprastas indų ploviklis ir nailoninis šepetėlis, kurio pagalba lengvai atsikratysite riebalų ir maisto likučių.
Jei mes kalbame apie ketaus indus, tada leidžiama naudoti tik vandenį. Užpildykite indą vandeniu ir pastatykite ant ugnies, palaukite, kol skystis užvirs. Maisto likučius pašalinkite medine mentele, nusausinkite vandenį ir dar kartą perplaukite karštu vandeniu, po to nepamirškite nusausinti popieriniu rankšluosčiu.