Kaip išsirinkti termo drabužius, kurie tikrai sušildys: pagrindiniai kriterijai


Termo rūbai

Termo apatinis trikotažas gali pakeisti kelis drabužių sluoksnius žiemą. Svarbiausia pasirinkti tinkamus termo rūbus, kad jie tikrai jus sušildytų. Paaiškiname, kokiomis savybėmis turėtų pasižymėti šie drabužiai.

Termo rūbų tipai ir kaip juos pasirinkti

Yra dviejų tipų šio tipo drabužiai aktyvūs ir pasyvūs. Aktyvi šilumos izoliacija išstumia drėgmę nuo kūno, o pasyvioji izoliacija sulaiko šilumą ir neleidžia peršalti.

Dažniausiai aktyvūs termo apatiniai yra pasiūti iš sintetinių siūlų ir medžiagų. Renkantis tokio tipo drabužius, būtinai pasirinkite tinkamą dydį – tokie termo drabužiai turi tvirtai priglusti prie kūno.

Pasyvūs termo apatiniai drabužiai neturi tvirtai priglusti prie kūno. Galų gale, pagrindinis šilumos išsaugojimo principas yra maksimalus drabužių sluoksnių skaičius, tarp kurių yra šiltas oras. Tuo atveju, jei pasyvus šiluminis komfortas bus įtemptas, gausite priešingą efektą, nes prakaituosite ir pradėsite šalti.

Termo apatiniai, kurie sulaiko šilumą, dažniausiai gaminami iš natūralių ir sintetinių pluoštų.

Sintetiniai termo apatiniai drabužiai gaminami naudojant poliesterio, spandekso ir nailono derinius. Jis yra atsparesnis dėvėjimuisi nei „natūralus“ ir yra pigesnis.

Termo apatinis trikotažas iš natūralių medžiagų dažniausiai yra iš merino vilnos ir pasižymi geresne šilumos izoliacija.

Jei perkate termo apatinius, atkreipkite dėmesį į audinio komponentus: polipropilenas efektyviai pašalina drėgmę, poliesteris sulaiko šilumą, poliamidas malonesnis kūnui, elastanas veikia atsparumą dilimui, medvilnė yra higroskopiška, o kartu su sintetiniais siūlais greičiau džiūsta.

Taip pat, rinkdamiesi šiuos drabužius, atkreipkite dėmesį į sezonines sąlygas ir fizinio aktyvumo rūšis.

Jei norite nusipirkti termo apatinį trikotažą kasdieniams pasivaikščiojimams per šaltį, geriau apsistokite prie mišrios sudėties audinių. Žiemos sportui rinkitės kombinuotus modelius – su natūraliu ir sintetiniu pluoštu, geriausia polipropilenu.

Besirenkantiems apatinius žiemos žvejybai ar medžioklei, specialistai pataria rinktis natūralios merino vilnos ir elastano pagrindu pagamintus termo apatinius.

Kariškiams efektyviausi bus dėvėjimuisi atsparūs ir šildantys apatiniai. Tad verta atkreipti dėmesį, kad apatiniai termo turi būti pasiūti iš trijų sluoksnių audinio. Vaikams termo apatiniai turėtų būti iš hipoalerginių medžiagų, dažniausiai tai merino vilna, medvilnė, viskozė ar „bambukas“. Tuo pačiu atkreipkite dėmesį į siūles – jos turi būti lygios, kad vaikui netrintų odos.

Taip pat svarbu apatinius pirkti ne internetu, o parduotuvėje, kad turėtumėte galimybę pasimatuoti ir pasitikrinti, ar nevaržo judesių.

Ankščiau rašėme, kaip tinkamai išskalbti ir išdžiovinti termo rūbus, kad jų nesugadintumėte.

Išeiti iš AMP versijos