Jei turite klasikinę dujinę viryklę, turėtumėte skirti ypatingą dėmesį grotelių švarai. Jei pamiršite apie šią būtinybę, po ilgo laiko bus labai sunku įveikti problemą. Reikalas tas, kad grotelės greitai pasidengia suodžių ir riebalų sluoksniu. Tačiau tokiems atvejams yra metodas, kuris leis įveikti net didžiausius suodžius.
Reikia iš anksto susirasti ir paruošti didelį indą, į kurį tilptų visos grotelės. Priešingu atveju teks valyti dviem etapais – pirmiausia nuplauti vieną kepsninės dalį, o tada tvarkyti antrąją.
Pirmasis žingsnis – į šį indą supilti vandenį ir beveik užvirinti. Optimali temperatūra yra 95 laipsniai.
Tada įpilkite klasikinę bet kokio ploviklio porciją ir išjunkite kaitinimą.
Palikite groteles maždaug valandai. Po to bus galima nesunkiai pašalinti riebalų ir nešvarumų pėdsakus.
Šaunu, labai padėjo! Tikrai paprasta 🙂