Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip kepti ažūrinius blynus keptuvėje: paprastas būdas
Maistas / Gėrimai

Kaip kepti ažūrinius blynus keptuvėje: paprastas būdas

Skanūs ažūriniai blynai
Dalintis

Elastingų ir skanių blynų kepimas keptuvėje – tikras kulinarinis meistriškumas. Ne kiekvienas gali pasigirti gebantis gerai iškepti tokį skanėstą. Tačiau norint pagaminti plonus ir švelnius blynus, pakanka laikytis visų ingredientų proporcijų ir vadovautis receptu.

Pasak patyrusių virėjų, norint pagaminti blynus, ingredientai imami po lygiai – po vieną stiklinę. Vienai stiklinei miltų reikia stiklinės verdančio vandens ir pieno. Be to, reikia paruošti du kiaušinius, šaukštą aliejaus ir žiupsnelį druskos.

Jei norite pasigaminti saldžių blynų, į tešlą galite įberti cukraus. Šiam produktų kiekiui pakaks 2-3 valgomųjų šaukštų.

Kaip kepti ažūrinius blynus?

  1. Pirmiausia sumaišykite kiaušinius su druska ir cukrumi. Kai tik pasirodys putos, galite įpilti pieno.
  2. Nedidelėmis porcijomis suberkite persijotus miltus. Po to patartina leisti tešlai brinkti apie 20 minučių. Po to galite supilti verdantį vandenį. Nedelsdami išmaišykite tešlą ir supilkite aliejų.
  3. Blynus kepkite įkaitintoje ir sausoje keptuvėje. Juos reikia kepti iš abiejų pusių, kol įgaus auksinę spalvą.
  4. Blynus galite patiekti su įvairiais padažais ir įdarais.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...