Jei planuojate konservuoti maistą, pirmiausia reikia patikrinti, ar yra stiklainių ir kokia jų būklė. Jie dažnai būna su sena, lipnia danga, ypač jei jie laikomi rūsyje ar garaže.
Kaip paruošti stiklainius?
Visų pirmą, sterilumas bus raktas į sėkmingą konservų laikymą. Todėl pirmiausia turėtumėte pašalinti visus matomus nešvarumus, tačiau nenaudokite parduotuvėje pirktų cheminių priemonių. Šį darbą gana gerai atliks soda.
Ypatingą dėmesį atkreipkite į stiklainių “kaklelį”, kur gali būti rūdžių žymių ar įsisenėjusių nešvarumų. Neapsieisite be trynimo, todėl turėkite po ranka kempinę.
Po valymo stiklainius išplaukite acto ir vandens tirpale.
Trečiasis žingsnis turėtų būti virimas garuose arba terminis apdorojimas orkaitėje.