Dauguma žmonių tradiciškai žiemai konservuoja vyšnių uogienę. Saldžiosios vyšnios yra vitaminų A, C, K šaltinis, jose yra antioksidantų ir elementų, stiprinančių imuninę sistemą ir gerinančių sveikatą.
Dėl natūralaus saldumo vyšnios idealiai tinka uogienei gaminti, kurią galima ilgai laikyti neprarandant naudingųjų savybių.
Pirmiausia verta pabrėžti, kad uogienei gaminti reikėtų naudoti tik prinokusius vaisius. Geriausias pasirinkimas būtų tamsaus atspalvio uogos.
Ingredientai:
- 1 kilogramo vyšnių;
- 1 kilogramas cukraus (kiekis gali skirtis priklausomai nuo vyšnių saldumo ir jūsų skonio pageidavimų);
- 1 stiklinė vandens.
Gaminimas:
- Atskirkite vyšnias nuo kauliukų ir gerai nuplaukite;
- Puode sumaišykite vandenį ir cukrų ir užvirinkite, kad cukrus ištirptų;
- Į sirupą sudėkite vyšnias, užvirinkite ir virkite 10-15 min;
- Nukelkite nuo ugnies ir palikite brinkti 5-6 valandas;
- Virimą ir atvėsinimą pakartokite du kartus;
- Paskutinį kartą virkite 15-20 minučių, kol suminkštės;
- Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi