Anksčiau ar vėliau kiekvienas virėjas atsiduria tokioje situacijoje, kai reikia greitai sutarkuoti sūrį ar morkas, bet tarka yra nebeaštri. Jei šis įrankis nėra pakankamai aštrus, maisto produktams tarkuoti prireiks daug laiko. O rezultatas vargu ar patenkins: tarkuotas sūris ar daržovės neatrodys labai gerai. Tokiu atveju trintuvę reikia pagaląsti. Tačiau kaip tai padaryti nesiimant jokių sudėtingų procedūrų?
KAIP ATKURTI TARKOS AŠTRUMĄ?
Virtuvės įrankio dantukai vėl taps aštrūs, jei naudosite švitrinį popierių. Būtent ši medžiaga lengvai paaštrina tarką ir ji vėl tampa tinkama tam tikriems maisto produktams smulkinti.
Viskas, ką jums reikia padaryti, tai nuvalyti įrankį švitriniu popieriumi, šiek tiek sudrėkintu vandeniu. Rezultatas bus pastebimas, jei procedūra truks bent vieną minutę.
Baigę procedūrą, tarką nuplaukite. To nepadarius, ant įrankio paviršiaus gali likti drožlių ir švitrinio popieriaus gabalėlių.