Daugelis žmonių turi konservuotų maisto produktų, pavyzdžiui, žirnių, kukurūzų, žuvies ar troškinio. Kartais, kai po ranka nėra konservų atidarytuvo, konservų dėžutę galima atidaryti šaukšto pagalba. Tokia gudrybe pasidalino vienas “YouTube” tinklaraštininkas.
Taigi, štai kaip tai padaryti:
- Padėkite skardinę ant stabilaus ir lygaus paviršiaus.
- Rankose tvirtai laikykite metalinį šaukštą. Viena pirštų dalis turi būti ant rankenos, o kita – ant šaukšto ašmenų. Padėkite šaukštą prie pat dangtelio krašto, kur paprastai atidarytumėte skardinę.
- Stipriai spausdami ir trindami pradėkite trinti nedidelį skardinės dangtelio vidinio krašto plotą. Po kurio laiko šioje vietoje turėtų atsirasti skylutė.
- Tada įkiškite šaukšto galiuką į skylutę ir nukreipkite jį į viršų. Spausdami vidinį skardinės dangtelio kraštą, švelniai judinkite šaukštą aplink dangtelio perimetrą. Darykite tai pakankamai stipriai, kol galėsite atsargiai atidaryti dangtelį tiek, kad galėtumėte išpilti turinį.
- Tokiu būdu atidarydami skardinę turėtumėte būti labai atsargūs, nes šio proceso metu ant dangtelio gali susidaryti aštrios briaunos. Tačiau ši gudrybė gali padėti tais atvejais, kai po ranka neturite atidarytuvo ir reikia skubiai atidaryti skardinę.
Vaizdo įrašas