Kaip sumažinti sąskaitas už vandenį: paprasti būdai sutaupyti


Žmonės dažnai nesusimąsto, kaip sumažinti vandens suvartojimą, o kartu ir sąskaitas už vandenį. Taupydami vandenį namuose sutaupysite ne tik pinigų, bet ir padėsite aplinkai. Taigi, kaip sumažinti vandens vartojimą?

Kaip naudoti mažiau vandens?

Visų pirma reikia sutvarkyti visus maišytuvus, kad iš jų nevarvėtų vanduo. Iš maišytuvo, kuris per naktį šiek tiek prateka, gali nuvarvėti didelė stiklinė vandens. Specialistai pataria visus maišytuvus pakeisti moderniais, turinčiais vandens taupymo funkciją.

Taip pat išmokite taisyklingai naudotis virduliu: pilkite vandens tiek, kiek jums reikia dabar. Taip sutaupysite ir vandens, ir elektros, ir išsaugosite savo sveikatą, nes pakartotinai verdant vandenį jame susidaro kenksmingi ir toksiški junginiai.

Be to, atsikratykite įpročio atitirpinti mėsą vandenyje. Saugiausias ir efektyviausias būdas tai padaryti – palikti mėsą per naktį šaldytuve.

Beje, daugelis žmonių iki šių dienų nesupranta, kad plaunant indus indaplovėje vandens reikia kur kas mažiau nei plaunant rankomis. Jei nėra indaplovės, indus rekomenduojama išplauti inde su šiltu vandeniu, o išskalauti po tekančiu vandeniu.

Kaip taupyti vandenį

Kaip sumažinti vandens suvartojimą vonioje?

Patarimas, kuris sumažins sąskaitas už vandenį ir išgelbės jus nuo tualeto užsikimšimo: nemeskite maisto likučių į tualetą. Vandens nuleidimo metu sunaudojamas nemažas vandens kiekis. Dar vienas būdas sumažinti vandens suvartojimą: į tualeto baką įdėkite vieną ar du vandens pripildytus plastikinius butelius, kurie išstums perteklinį vandens kiekį ir sumažins jo suvartojimą.

Be to, verta įpratinti savo šeimos narius užsukti vandenį valantis dantis, muiluojant kūną ar galvą duše. Be to, geriau maudytis duše, o ne vonioje, nes maudantis vonioje vienas žmogus išnaudoja apie 150 litrų vandens.

Išeiti iš AMP versijos