Kas gali būti skaniau už tinkamai išvirtą avinžirnių sriubą? Puikiai dera ir pavasarį, ir rudenį. Be to, juose yra daug naudingų mikroelementų, kurie būtini tiems, kurie laikosi subalansuotos mitybos. Mitybos specialistai pataria avinžirnių dėti į įvairius patiekalus.
Avinžirniai
Ne visoms šeimininkėms pavyksta teisingai ir skaniai išvirti avinžirnius. Prieš pradedant virti avinžirnius, jie išmirkomi iš anksto. Tokiu atveju jie išvirs daug greičiau. Taip sutaupomas laikas.
Avinžirnius įprasta suberti į dubenį ir užpilti vėsiu vandeniu. Paliekama per naktį, kad išbrinktų. Atminkite, kad avinžirniai turi būti vandenyje mažiausiai penkias valandas.
Jei nespėjote iš anksto pamirkyti avinžirnių, bent jau užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite porą valandų pastovėti. Tada galite virti.