Braškių sezono metu daugelis žmonių ruošiasi žiemai – užšaldo šias uogas. Pateikiame 3 geriausius būdus, kaip tai padaryti. Taip užšaldytos braškės bus lyg šviežios.
Braškių šaldymas žiemai
1 būdas – užšaldyti sveikas, nepažeistas braškes. Norėdami tai padaryti, paimkite rankšluostį, sudėkite ant jo nuplautas ir nusausintas braškes. Tada įdėkite jas į šaldiklį maždaug 1 valandai, o tada sušaldytas, apšalusias braškes sudėkite į maišelį ir vėl įdėkite į šaldiklį.
2 būdas – braškės tyrės pavidalu. Dideles braškes sudėkite į indą, o mažas sutrinkite trintuvu. Tada tyrę supilkite į indą su nesmulkintomis braškėmis. Uždarykite indą dangteliu ir įdėkite į šaldiklį.
3 būdas – braškių skiltelės su cukrumi. Supjaustykite braškes griežinėliais ir sluoksniais sudėkite jas į indą, kiekvieną sluoksnį apibarstydami cukrumi. Uždarykite dangtelį ir įdėkite į šaldiklį.