Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip valyti keptuves ir puodus jų nepažeidžiant: 5 patarimai

1 min. skaitymo

Jei tinkamai neprižiūrėsite savo puodų ir keptuvių, netrukus jie taps subraižyti ir netinkami naudoti. Todėl plaunant indus reikia nepamiršti kelių taisyklių.

Laikymas

Laikydami nesudėkite indų vienas ant kito.

Jei virtuvės indų yra daug ir nėra kitos išeities, tarp jų turėtumėte dėti rankšluosčius, kad paviršius nebūtų pažeistas.

Plovimas

Specialistai pažymi, kad po plovimo nereikėtų indų skalauti šaltu vandeniu.

Taip pat nereikėtų plauti puodų per karštu vandeniu. Visa tai gali pažeisti medžiagą ir palikti dėmių ant paviršiaus.

Mirkymas

Prieš plaunant indus geriau pusvalandį pamirkyti vandenyje. Tai padės greičiau nuvalyti paviršių ir nepažeisti jo spaudžiant, kai reikia nuvalyti maisto likučius.

Puodų ir keptuvių valymas

Valikliai

Geriausia patiems pasigaminti ploviklių iš natūralių ingredientų.

Pavyzdžiui, paprastas baltasis actas gerai pašalins nešvarumus. Jį reikėtų atskiesti vandeniu santykiu 1:6.

Iškart po procedūros indus nuplaukite švariu vandeniu.

Džiovinimas

Nepalikite puodų ir keptuvių šlapių. Po plovimo nušluostykite juos rankšluosčiu, kad paviršius išliktų blizgus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus