Daugelis mano, kad agurkų skonis priklauso nuo auginimo sąlygų. Tiesa ta, kad augimo metu šaknų sistemoje gali kauptis stresas dėl besikeičiančių oro sąlygų, nedidelio trąšų kiekio ir kenkėjų. Būtent todėl išsiskiria medžiaga agurbitacinas. Dėl to agurkai tampa kartūs.
Kaip pagerinti situaciją?
Pirmiausia reikia apsaugoti pasėlius nuo staigių temperatūros pokyčių. Jei reikia, naudokite apsaugines medžiagas nuo karščio ir šalčio.
Atkreipkite dėmesį į laistymą. Jei yra sausra, padidinkite vandens kiekį. Agurkus laistykite šiltu vandeniu anksti ryte ir vakare.
Jei tręšiant buvo panaudota per daug azoto trąšų, tai taip pat turės neigiamos įtakos skoniui. Todėl kontroliuokite trąšų kiekį ir jų sudėtį.
Šios paprastos rekomendacijos padės jums rasti kartaus skonio priežastį ir jo atsikratyti. Tegul jūsų vaisiai būna patys skaniausi.