Kas yra inkognito režimas telefone ir kaip jį įjungti?


Inkognito rėžimas telefone

Naršant internete renkama ne maža dalis informacijos apie naudotoją, naršyklę ir kt. Savininko privatumą užtikrina daugybė įrankių, iš kurių vienas yra inkognito režimas naršyklėje. Jo pavadinimas rodo, kad jei įjungsite parinktį, tapsite nematomas internete. Tačiau iš tikrųjų su šiuo režimu viskas nėra taip paprasta. Todėl verta apie tai pakalbėti plačiau, taip pat pasidomėti, kaip telefone įjungti inkognito režimą.

Kas yra inkognito režimas?

Inkognito režimas taip pat vadinamas privačiu režimu ir yra daugumos naršyklių integruota funkcija. Pagal numatytuosius nustatymus parinktis yra išjungta, tačiau vartotojas gali ją bet kada suaktyvinti. Jei nuspręsite įjungti inkognito režimą, naršyklėje bus atlikti šie pakeitimai:

Svarbu patikslinti vieną detalę: inkognito režimas padaro jus nematomus tik naršyklei. Ją suaktyvinus, interneto tiekėjas ir svetainės toliau rinks informaciją apie veiklą.

Kaip įjungti inkognito režimą?

Sužinokite, kaip įjungti inkognito režimą telefone įvairiose naršyklėse.

Inkognito režimas „Google Chrome“

Dabar išsiaiškinkime, kaip „Chrome“ įjungti inkognito režimą. Čia nėra nieko sudėtingo. Programa yra viena ir nesvarbu, ar esate pagrindiniame programos puslapyje, ar atidarėte kokią nors svetainę. Visais atvejais bus galimas mygtukas su trimis taškais, kurį spustelėjus atsidarys kontekstinis meniu su parinktimi „Naujas inkognito skirtukas“.

Beje, inkognito režimas „Chrome“ turi vieną nedidelį apribojimą. Negalėsite atidaryti nuorodos privačiu režimu. Turėsite jį nukopijuoti, o tada patys įklijuoti į naršyklės inkognito skirtuką.

„Opera“ inkognito režimas

Norėdami pereiti į privatų režimą, turite atidaryti aktyvių skirtukų sąrašą ir pasirinkti parinktį „Privatus“.

Tačiau inkognito Opera GX yra šiek tiek kitoks. Šioje naršyklėje nereikia atidaryti aktyvių skirtukų sąrašo, tereikia spustelėti tris taškus ir pasirinkti asmeninį režimą. „Opera Touch“ naudotojai turi bakstelėti specialų mygtuką apatiniame dešiniajame kampe.

Firefox – inkognito režimas

Šioje žiniatinklio programoje, norėdami perjungti į privatų režimą, pagrindiniame puslapyje arba atidarytų skirtukų sąraše turite spustelėti specialų mygtuką.

Kaip ir dauguma kitų naršyklių, „Firefox“ taip pat leidžia atidaryti nuorodas inkognito režimu. Manau, jūs jau puikiai žinote, kaip tai padaryti: laikykite ant jo pirštą ir pasirinkite „Atidaryti privačiame skirtuke“.

Kaip išjungti inkognito režimą telefone?

Galiausiai verta atskirai pasakyti, kaip išjungti inkognito režimą. Kadangi privatūs skirtukai draudžia daryti ekrano kopijas, to iliustruoti nebus įmanoma. Tačiau tai galima išsamiai aprašyti kiekvienai atskirai naršyklei:

Išeiti iš AMP versijos