Restoranams tenka susidurti su naujais iššūkiais, nes daugėja klientų, kurie valandų valandas praleidžia kavinėse dirbdami nešiojamaisiais kompiuteriais.
Kavinės, kaip darbo vieta, tampa vis populiaresnės tarp žmonių, ieškančių alternatyvos biuro aplinkai. Šie klientai renkasi kavines dėl jų atmosferos, patogios vietos ir galimybės dirbti nepriklausomai nuo laiko. Daugeliui kavinė tampa ne tik darbo vieta, bet ir įkvėpimo bei bendravimo šaltiniu.
Daugeliui restoranų klientų, dirbančių kavinėje su nešiojamaisiais kompiuteriais, buvimas kavinėje gali būti nuostolingas. Tokie klientai linkę ilgai užsibūti, užsisakydami tik nedidelį kiekį maisto ar vien tik gėrimų. Dėl to gali būti prarastas potencialus pelnas, ypač piko metu.
Restoranų savininkai nusprendė įvesti kavinių be nešiojamųjų kompiuterių politiką.
Kai kurios kavinės jau taiko apribojimus naudotis kompiuteriais savaitgaliais, kai įstaigos populiarumas yra didžiausias. Tokios priemonės padeda restoranams išlaikyti pusiausvyrą tarp pelno ir kavinės atmosferos.