Dažnai virtuvėse galite pamatyti virtuvinius rankšluosčius, kabančius ant orkaitės rankenos. Tačiau, remiantis tyrimais, virtuvės higienos specialistai perspėja, kad tai nėra pats geriausias variantas šiems daiktams laikyti. Kasdien naudojami rankšluosčiai indams ir paviršiams surenka daug bakterijų ir nešvarumų, todėl laikyti juos ant orkaitės rankenos yra nehigieniška.
Virtuvinis rankšluostis
Remiantis ekspertų rekomendacijomis, virtuvinius rankšluosčius geriau laikyti ant atskiro kabliuko toliau nuo maisto ir kriauklės. Jei nesate tikri dėl rankšluosčio švarumo, jį galima greitai dezinfekuoti įdėjus jį dviem minutėms į mikrobanginę. Kitas variantas – prieš bendrą skalbimą rankšluostį pamirkyti skalbimo priemonėje.
Jei reikia skalbti naujus virtuvinius rankšluosčius, geriau juos iš pradžių kelioms valandoms pamirkyti šaltame vandenyje, kad jie taptų ne tokie kieti. Tada rankšluosčius galima skalbti mašinoje 30 laipsnių temperatūroje. Išskalbę tiesiog leiskite rankšluosčiui išdžiūti ir jis bus pakankamai minkštas ir patogus naudoti ateityje.