Kodėl indų plovimo kempinę reikia pabarstyti druska? Tai gali atrodyti neįprasta, tačiau ši gudrybė turi mokslinį pagrindą. Druska yra natūrali antibakterinė priemonė, turinti dezinfekuojančių savybių.
Kodėl prieš plaunant indus reikia pabarstyti kempinę druska?
Pabarstydami kempinę druska, sukursite bakterijoms ir kitiems kenksmingiems mikroorganizmams nemalonią aplinką. Šis veiksmas neleidžia jiems daugintis, o tai gerokai sumažina kryžminės taršos riziką virtuvėje, rašo prancūzų portalas “Sante+”.
Tačiau tai dar ne viskas. Užpylus acto sustiprinamas dezinfekuojamasis poveikis. Actas, pasižymintis antibakterinėmis ir priešgrybelinėmis savybėmis, padeda ištirpdyti ant kempinės esančius maisto ir riebalų likučius, todėl ji tampa švari ir bekvapė.
Šis paprastas, bet veiksmingas kempinės apdorojimas ne tik užtikrina virtuvės higienos saugą, bet ir prailgina kempinės tarnavimo laiką.