Šio paprasto ir populiaraus patiekalo receptą žino visi. Tačiau ne visi gali pasigirti, kad kotletai gaunasi skanūs. Maisto gaminimo naujokai gali pastebėti, kad patiekalas kepimo metu suyra.
Taip paprastai nutinka, jei gaminant buvo padaryta klaidų. Daug kas priklauso nuo maltos mėsos.
“Lipnesnė” masė bus gauta, jei sumaišysite kelių rūšių mėsą. Pavyzdžiui, į kilogramą jautienos galite įdėti apie 500 g kiaulienos. Dar geriau, jei susmulkinsite šiek tiek lašinių. Tokiu atveju kotletai nesubyrės, tačiau jie taip pat bus puresni ir sultingesni.
Be to, reikia papildomų ingredientų, kurie “sulipdytų” ruošinį. Tai manų kruopos, miltai, džiūvėsėliai ir duona.
Maltai mėsai skirtus produktus reikėtų atšaldyti. Tai padės išlaikyti kotletų vientisumą kepimo metu. Be to, ruošinius reikia gerai išmaišyti, o prieš kepant pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą.
Kotletus kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Jei keptuvė bus šalta, mėsos gaminys pradės lipti, degti ir byrėti.