Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl skutant bulves reikia kuo ploniau nulupti odelę: tai ne tik „ekonomiškumas“

1 min. skaitymo

Prieš verdami bulves, kulinarai dažniausiai paima peilį ar skutimo įrankį ir nulupa daržovę. Be to, bulvės lupamos taip, kad odelė būtų nuskutama kaip įmanoma ploniau. Faktas yra tas, kad taip išsaugomos naudingosios bulvių savybės.

KAIP TINKAMAI NULUPTI BULVES?

Būtent po oda yra daug naudingų junginių. Jei nuskusite viršutinę minkštimo dalį, patiekalas bus daug mažiau skanus ir naudingas.

Verta paminėti, kad pati bulvių žievelė taip pat naudinga: joje yra kalio, geležies, kalcio, vitaminų, taip pat daugelis kitų svarbių medžiagų.

Todėl kartais prasminga virti ar kepti neluptas bulves.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus