Po maisto gaminimo daugelis žmonių uždaro mikrobangų krosnelės dureles, pamiršdami apie galimas neigiamas pasekmes. Todėl verta suprasti, kodėl gaminant maistą mikrobangų krosnelės dureles geriau palikti atviras.
Kodėl dureles reikėtų palikti atviras?
Gaminant maistą išsiskiria kondensatas ir drėgmė. Jei durelės uždaromos iš karto po gaminimo, ši drėgmė kaupiasi ant visų viduje esančių paviršių.
Galbūt tai neatrodo didelė problema, tačiau tai yra rimta problema. Dėl drėgmės gali atsirasti nemalonus kvapas, o jei jos per daug, viduje gali pradėti daugintis bakterijos.
Yra 2 sprendimai, kaip išvengti drėgmės kaupimosi:
- Drėgmę nuvalykite sausu skudurėliu.
- Atidarykite dureles.
Žinoma, daug veiksmingiau yra nuvalyti susikaupusią drėgmę, tačiau tai galite tiesiog pamiršti padaryti. Todėl paprasčiausias sprendimas – palikti mikrobangų krosnelės dureles atidarytas maždaug 20 minučių.