Kodėl virtuvės šefai prieš pjaustydami agurką įtrina jį druska: įdomus triukas, kuris pravers visiems


Agurkas įtrinamas druska

Senos kulinarinės gudrybės – agurkų įtrynimas druska, kuris iki šių dienų aktualus ir tarp patyrusių šefų, ir kulinarų mėgėjų. Yra keletas priežasčių, kodėl prieš pjaustant agurką jis įtrinamas druska.

DRĖGMĖS PERTEKLIUS

Agurkuose yra daug vandens. Įtrynus druska pašalinsite drėgmės perteklių, o daržovės taps traškesnės ir mažiau skystos.

KONSERVANTAS

Druska yra natūralus konservantas, lėtinantis skilimo procesus, įskaitant bakterijų aktyvumą ir oksidaciją. Tokie agurkai ilgiau išlaiko savo šviežumą ir patrauklią išvaizdą.

PAŠALINA KARTUMĄ NUO AGURKŲ

Glikozido cucurbitacino perteklius lemia, kad skonyje vyrauja kartumas. Tai būdinga daugeliui moliūgų šeimos augalų vaisių. Agurkai prieš naudojimą įtrinami druska, kol atsiranda putos. Tai signalizuoja, kad glikozido cucurbitacino perteklius suyra.


Mūsų portale paskelbtą informaciją griežtai draudžiama naudoti kitose internetinėse svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar platinti medžiagą bet kokiu kitu pavidalu be sutikimo. Visas turinys, jeigu nėra nurodytas kitas šaltinis, yra portalo nuosavybė.

Parašyti komentarą / išeiti iš AMP versijos