Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl virtuvės šefai prieš pjaustydami agurką įtrina jį druska: įdomus triukas, kuris pravers visiems

1 min. skaitymo

Senos kulinarinės gudrybės – agurkų įtrynimas druska, kuris iki šių dienų aktualus ir tarp patyrusių šefų, ir kulinarų mėgėjų. Yra keletas priežasčių, kodėl prieš pjaustant agurką jis įtrinamas druska.

DRĖGMĖS PERTEKLIUS

Agurkuose yra daug vandens. Įtrynus druska pašalinsite drėgmės perteklių, o daržovės taps traškesnės ir mažiau skystos.

KONSERVANTAS

Druska yra natūralus konservantas, lėtinantis skilimo procesus, įskaitant bakterijų aktyvumą ir oksidaciją. Tokie agurkai ilgiau išlaiko savo šviežumą ir patrauklią išvaizdą.

PAŠALINA KARTUMĄ NUO AGURKŲ

Glikozido cucurbitacino perteklius lemia, kad skonyje vyrauja kartumas. Tai būdinga daugeliui moliūgų šeimos augalų vaisių. Agurkai prieš naudojimą įtrinami druska, kol atsiranda putos. Tai signalizuoja, kad glikozido cucurbitacino perteklius suyra.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus