Agurkai yra skanios daržovės, puikiai tinkamos marinuoti arba sūdyti žiemai. Procedūra gali atrodyti sudėtinga, tačiau verta pasistengti. Juk rezultatas – skanus ir aromatingas užkandis, kuris puikiai papildys bet kokį patiekalą ar net papuoš šventinį stalą.
Kai kuriuose receptuose galite pastebėti, kad į stiklainį įdedami vyšnių lapai, tačiau kam? Pasirodo, taip siekiama suteikti produktui elastingumo, tvirtumo ir įdomesnio skonio. Į 3 litrų talpos stiklainį galite drąsiai įmesti nuo 3 iki 10 vyšnių lapų.
Taip pat galite naudoti juodųjų serbentų lapus, kurie taip pat turi įtakos agurkų aromatui ir skoniui. Dėl šio priedo daržovės taip pat taps traškesnės.
Tačiau pirmiausia turite apžiūrėti lapus, kad įsitikintumėte, jog juose nėra ligų ar kenkėjų požymių. Juos taip pat reikėtų nuplauti po tekančiu vandeniu.