Kokiomis aplinkybėmis reikia atkurti „Windows 10“ gamyklinius nustatymus?


Windows 10 gamykliniai nustatymai

10 garsėja savo stabilumu – ją tikrai labai sunku sulaužyti, o norint tai padaryti reikia labai pasistengti. Tačiau yra aplinkybių, kai gamyklinių parametrų atkūrimas išsprendžia problemą. Pakalbėkime apie tokias situacijas išsamiau.

Virusai dažnai aptinkami sistemoje

“ užkrėsti virusais labai sunku. Turite išjungti visas integruotas apsaugas ir sąmoningai paleisti failą su virusu. Tačiau pasitaiko situacijų, kai kenkėjiška programinė įranga prisidengia „gera“. Pavyzdžiui, jums reikėjo vaizdo įrašų redagavimo programos ir atsisiuntėte ją iš interneto.

Programa sugebėjo užkrėsti jūsų kompiuterį virusu, galbūt jūs pats suteikėte jam padidintas teises dirbti sistemoje. Neįmanoma apsidrausti 100% nuo virusų sistemoje „Windows“ – net antivirusinės programos buvimas nesuteikia jokių garantijų.

Jei „Windows 10“ sistemoje virusai aptinkami dažnai, tuomet geriau atstatyti sistemos gamyklinius nustatymus – gali būti, kad kenkėjiškas kodas apsigyveno pačioje sistemoje ir niekur nedings.

Registras buvo sugadintas

„Microsoft“ nerekomenduoja keisti „Windows“ registro, net jei jį galima redaguoti. Jei jūsų kompiuteryje atsiranda klaidų, susijusių su registru, praktika rodo, kad geriausias būdas yra tiesiog atkurti gamyklinius „Windows“ nustatymus.

Kompiuteris dažnai rodo “mirties ekraną”

BSOD yra retas reiškinys sistemoje „Windows 10“, tačiau taip nutinka. Taip, galite peržiūrėti kodą ir klaidos pranešimą ir pabandyti išspręsti problemą, bet tai ne visada veikia. Geriausias būdas susidoroti su dažnais BSOD yra iš naujo įdiegti operacinę sistemą.

Bet jei švari „Windows“ pradeda rodyti mėlyną ekraną, turite išsiaiškinti aparatinės įrangos problemas, susijusias su kompiuterio aparatūra.

Jūsų „Windows“ buvo įdiegta seniai

„Windows 10“ gali gerai veikti daugelį metų, tačiau tai nereiškia, kad laikui bėgant sistema veiks geriau. Sistema kaupia įvairias klaidas ir duomenis, kurie turi būti periodiškai valomi. Geriausias būdas yra iš naujo nustatyti OS į pradinę būseną. Šio metodo pliusas yra tas, kad jums nereikia iš naujo įdiegti sistemos, o susikaupusios problemos tiesiog išnyks ir gausite švarų kompiuterį.

Atnaujinimo metu naujinimai taip pat bus pašalinti – taip išvengsite klaidų, kurios galėjo atsirasti atnaujinimo metu.

Jūs ketinate parduoti kompiuterį

Išsaugokite visus reikiamus duomenis ir ištrinkite. Po to galite iš naujo nustatyti operacinę sistemą, kad pirkėjas negalėtų naudotis jūsų informacija.

Išeiti iš AMP versijos