Skaniausia yra ta mėsa, kuri net po terminio apdorojimo išsaugo visas sultis. Toks patiekalas būna nepaprastai švelnus ir skanus. Tam padės kiviai.
Kaip marinuoti mėsą su kiviais?
Marinavimas padeda pasiekti tinkamą rezultatą. Dėl šio proceso mėsos sultys neištekės ir jos. Mėsa tampa daug sultingesnė. Dažniausiai marinavimui naudojamas kefyras, actas, pomidorų ar citrinų sultys.
Tačiau patyrę kulinarai siūlo netikėtą variantą – saldų marinatą. Patirtis rodo, kad būtent šis mišinys padaro patiekalą daug skanesnį.
Kaip pasigaminti saldų marinatą?
Jums reikia naudoti tris ingredientus: kivi, cukrų ir svogūną. Galite pridėti šiek tiek prieskonių: tai priklauso nuo jūsų skonio.
Tris kivius ir vieną svogūną reikia sumalti trintuvu. Turėtumėte gauti žalią „košę“, į kurią reikėtų įberti šaukštelį cukraus.
Mišinys turi būti pasūdytas ir pabarstytas pipirais. Šaukštelis citrinos sulčių nepakenks.
Tokiame mišinyje mėsa turėtų laikyti apie pusvalandį.