Visi, kurie kada nors pjaustė česnaką, mėsą ar žuvį ant pjaustymo lentelės, žino, kaip mielai ji sugeria nemalonius kvapus, o paskui jais dosniai dalijasi su kitais maisto produktais. O įprastos valymo priemonės nepadeda, ir tenka griebtis arba citrinos, kuri kvepia dar stipriau, arba uoliai šveisti lentą druska, tačiau tai dažnai neduoda teigiamo rezultato. Ką daryti?
Tačiau yra paprastas ir ekologiškas būdas išvalyti ją nuo nereikalingų kvapų. Tereikia sudrėkinti pjaustymo lentą visu paviršiumi ir ant jos užbarstyti valgomąjį šaukštą garstyčių miltelių bei ištepti iki košelės būsenos. Palikite ją pastovėti penkiolika-dvidešimt minučių ir nuplaukite šaltu vandeniu. Garstyčios ne tik pašalins kvapą, bet ir sunaikins mikroorganizmus, kurie gali daugintis peilio paliktuose įbrėžimuose lentelės paviršiuje.