Maistas / Gėrimai

Naujųjų 2022 metų desertai

Tobuli, bet paprasti desertai Naujiems 2022 metams. Šiuos neįprastus, skanius desertus gali pasigaminti net orkaitės niekada neįjungęs žmogus.

5 Naujųjų metų desertai, kuriuos pasigaminsite ypač lengvai

Pekano riesutai

Pekano riešutai su cinamonu ir kakava

Paimkite puodelį pekano riešutų, šiek tiek kakavos miltelių, malto cinamono ir cukraus. Įkaitinkite sviestą, suberkite prieskonius ir riešutus, tada kepkite, kol riešutai pasidarys kvapnūs.

Naujųjų metų ir Kalėdų desertas jau paruoštas!

Kriaušė aštriame padaže

Padaže yra kartaus šokolado, malto cinamono, muskato riešuto, kvapiųjų pipirų ir gvazdikėlių.

Vienoje porcijoje yra tik 217 kalorijų.

Reikės:

4 vidutinio dydžio kriaušės
3/4 puodelio nesaldintų obuolių sulčių
1/4 puodelio raudonojo sauso vyno
cinamono lazdelė

Aštrus šokolado padažas

100 g karšto šokolado
Žiupsnelis malto cinamono
Žiupsnelis malto muskato riešuto
Žiupsnelis maltų čili pipirų
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių

Paruošimas:

Iš kiekvienos kriaušės išimkite šerdį, o kotelį palikite sveiką. Nulupkite. Jei reikia, nupjaukite apatinę dalį, kad jie stovėtų vertikaliai. Slėginėje keptuvėje arba puode sumaišykite obuolių sultis, vyną ir įdėkite cinamono lazdelę.

Į mišinį sudėkite kriaušes. Uždenkite dangčiu. Virkite 7 minutes. Sudėkite kriaušes į desertines lėkštes.

Sumaišykite šokoladą ir prieskonius dubenyje ir dėkite į mikrobangų krosnelę arba garų vonelę. Kaitinkite 2-3 minutes, maišydami kas 30 sekundžių, kol šokoladas ištirps. Prieš patiekdami kriaušes užpilkite padažu.

Sausainiai su zele

Sausainiai su želė

Reikės:

1/2 puodelio suminkštinto sviesto
1 puodelis cukraus
1 kiaušinis
1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
1 1/2 puodelio miltų
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
uogienė

Paruošimas:

Tešlą ruoškite maišydami drėgnus ingredientus, tada suberkite miltus ir druską. Padėkite tešlą į šaldytuvą bent 3-4 valandoms arba per naktį. Sausainių tešlos atšaldymas tikrai padeda išlaikyti tobulą pirštų atspaudų formą, kai jie vėliau dedami į orkaitę.

Iš tešlos suformuokite 3-5 cm skersmens rutuliukus ir sudėkite juos ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kiekvieną sausainį paspauskite nykščiu, bet stenkitės nespausti per stipriai, kad tešla nesuplyštų.

Kepkite 10-12 minučių, o kai sausainiai atvės, į jų vidurį dėkite uogienės.

Lengvi obuolių ir spanguolių traškučiai

Graikiniai riešutai, maltas cinamonas, spanguolės ir rudasis cukrus – tai Naujųjų metų ir Kalėdų skonis.

Reikės:

1 valgomasis šaukštas sviesto
3/4 puodelio paprastų avižinių dribsnių
1/4 puodelio smulkintų graikinių riešutų
3 šaukštai skysto medaus
1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
1/2 svaro virtų obuolių, nuluptų, be šerdies ir supjaustytų griežinėliais
3/4 puodelio šviežių arba šaldytų spanguolių
1/4 puodelio rudojo cukraus
3/4 puodelio apelsinų sulčių
2 šaukštai kukurūzų krakmolo

Paruošimas:

Ištirpinkite sviestą. Sudėkite avižinius dribsnius, graikinius riešutus, 3 valgomuosius šaukštus medaus ir 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono. Kaitinkite 5-8 minutes, kol avižos ir graikiniai riešutai pradės ruduoti. Perkelkite mišinį į lėkštę, kad atvėstų.

Sudėkite obuolius, spanguoles ir rudąjį cukrų. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis ir kukurūzų krakmolą. Sudėkite į obuolių mišinį ir išmaišykite. Kaitinkite ant ugnies dar 30 minučių.

Prieš patiekdami leiskite 10 minučių atvėsti.

Bananai su juoduoju šokoladu

Panardinant bananų griežinėlius į juodąjį šokoladą nereikia beveik jokių virtuvės įgūdžių.

Reikės:

2 bananai, nulupti ir supjaustyti griežinėliais.
6 ledinukų lazdelės
200 g pieniško šokolado
2 šaukšteliai kokosų aliejaus
2 šaukštai susmulkinto kokosų minkštimo
2 šaukštai smulkintų skrudintų migdolų
1⁄2 arbatinio šaukštelio jūros druskos dribsnių

Paruošimas:

Kepimo skardą išklokite vaškiniu popieriumi. Į kiekvieną banano griežinėlį įsmeikite po lazdelę. Ant kepimo skardos išdėliokite bananų griežinėlius. Užšaldykite, kol sustings.

Sumaišykite šokoladą ir kokosų aliejų. kaitinkite garų vonelėje.

Kiekvieną banano gabalėlį po vieną panardinkite į ištirpintą šokoladą. Pabarstykite bananų griežinėlius kokosais, migdolais ir jūros druskos dribsniais.

Dėkite ant paruoštos kepimo skardos. Dėkite į šaldytuvą, kol sukietės, maždaug 20 minučių.


Taip pat skaitykite:

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Mindaugas Bružas

KAIPKADA.LT naujienų, straipsnių, patarimų autorius.

Turite klausimų ar pastabų? Susisiekite:
el. p. redakcija@kaipkada.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: