Laikui bėgant, neprideganti danga palaipsniui nyksta, todėl net kiaušinienės gaminimas tampa problematiškas. Vis dažniau maistas pradeda lipti prie keptuvės. Tačiau yra viena sena pamiršta gudrybė, kuri tokiais atvejais padės. Net ir sena keptuvė kurį laiką toliau galės būti naudojama.
Ką reikia padaryti?
- Pirmiausia keptuvę reikia kruopščiai nuriebalinti kepimo soda. Tada keptuvė dedama ant viryklės ir pašildoma.
- Tada supilkite druską. Natrio chlorido sluoksnis turi būti pakankamai didelis, kad visiškai uždengtų keptuvės dugną.
- Ant silpnos ugnies pakaitinkite druską ir švelniai išmaišykite. Procesas trunka apie 10-20 minučių, po to druska pašalinama ir keptuvė išplaunama.
- Tada keptuvė padengiama aliejaus sluoksniu. Perteklinis aliejus nuvalomas popieriniu rankšluosčiu. Tada vėl pakaitinama ir pilamas truputis aliejaus. Indai kaitinami 3 minutes, po to nusausinami.
- Metodas gali atrodyti varginantis, tačiau jo dėka maistas neprilips. Patiekalai bus ruošiami tarsi naujoje keptuvėje, todėl nereikės leisti pinigų naujoms keptuvėms.
Taip galite atnaujinti visus savo indus virtuvėje. Po tokio apdorojimo, keptuvė tarnaus dar mažiausiai 6 mėnesius.