Neveikia televizorius? Pagrindiniai gedimai ir priežastys


Kodel neveikia televizorius

Šiuolaikiniai televizoriai nenustoja stebinti naudotojų. Juose įrengta daugybė įtaisų, kuriais galima atlikti įvairias užduotis. Pasirinkti greitą pirkinį nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti. Šio pirkinio funkcionalumas nėra skirtas vieneriems metams, todėl dažniausiai pirkėjai įsigyja vieną iš brangesnių modelių. Tačiau verta pažymėti, kad tai nėra šimtaprocentinė garantija, jog elektronika nesuges ir jums nereikės specialisto pagalbos.

Sugedo televizorius

Kodėl neveikia televizorius?

Daugelį metų naudodami televizorių daugelis žmonių pastebėjo, kad vaizdas tampa blankesnis, ne toks ryškus ir ryškus kaip anksčiau. Tai ypač dažna problema, susijusi su elektronika, kuri veikia beveik visą parą. Jei jau ketinate įsigyti naują modelį, vargu ar kas nors gali jus sustabdyti. Jei ne, verta apsvarstyti dažniausiai pasitaikančius televizorių gedimus.

Kondensatoriai neretai sugenda. Elektronika ne tik neįsijungia, bet ir girdisi būdingas spragtelėjimo garsas. Žinoma, galite pabandyti susidoroti su gedimu patys, turėdami standartinį įrankių rinkinį ir lituoklį. Tačiau verta pasakyti, kad neturint patirties šioje srityje ir aiškaus supratimo apie visų komponentų sąveiką neverta gaišti laiko ir pastangų, teigiamas rezultatas nebus. Skambutis meistrui dėl televizoriaus remonto namuose bus patikimesnis sprendimas

Televizoriaus gedimo sprendimo būdai

Matrica yra viena svarbiausių televizoriaus dalių. Sugedus pikseliams, vaizdas visiškai arba iš dalies prarandamas. Taip gali nutikti dėl staigių įtampos svyravimų arba mechaninio ekrano pažeidimo. Taip pat pasitaiko atvejų, kai į matricą patenka drėgmės, dėl kurios išdega pikseliai.

Kita dažna šiuolaikinių televizorių problema – maitinimo bloko gedimas. Kondensatoriai gali išsipūsti arba perdegti dėl didelės tinklo įtampos.

Pagrindinė plokštė yra atsakinga už visas komandas, perjungimą ir programinę įrangą. Per visą elektronikos eksploatavimo laikotarpį ji retai keičiama. Tokius darbus neabejotinai turėtų atlikti specialistai, turintys specialią įrangą ir žinių.

Iš pažiūros lengviausia priežastis – atsilaisvinęs laidas (kabelis). Taip pat gali sutrikti prietaisų veikimas. Prieš panikuodami įsitikinkite, kad jungtis yra teisinga ir tvirta, o kabelių jungtys yra tvarkingos.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos