Tikriausiai esate linkę visus nešvarius indus ir virtuvės įrankius tiesiog sudėti į indaplovę, tačiau tai gali būti ne pati geriausia mintis. Galiausiai galite sugadinti daugybę savo daiktų.
Jei nerimaujate, ar jūsų indai po indaplovės ciklo išliks sveiki, turite žinoti, ko nedėti į indaplovę.
Mediniai daiktai
Mediniai indai ir pjaustymo lentelės gali sutrūkinėti, jei indaplovėje vanduo bus per karštas. Be to, laikui bėgant jos gali prarasti patrauklią išvaizdą ar net suskilti.
Plauti medieną indaplovėje gali būti net pavojinga: drėgmė gali prasiskverbti į medienos plyšius ir virsti pelėsiu. Jei ir toliau naudosite tokią pjaustymo lentą, galite apsinuodyti arba bent jau jūsų maistas gali būti prasto skonio.
Nelipnūs virtuvės indai
Jei turite keletą mėgstamų nepridegančių puodų ar keptuvių, blogiausia, ką galite padaryti, tai įdėti juos į indaplovę. Būtinai plaukite juos rankomis, naudodami minkštą kempinę.
Karštas vanduo ir cheminiai plovikliai iš indaplovės ilgainiui gali sugadinti nepridegančią indų dangą, ir ji nebetarnaus taip gerai, kaip anksčiau.
Keraminiai indai
Iškepę pyragą ar kitą patiekalą keramikiniame inde, tikriausiai norėsite jį tiesiog įdėti į indaplovę, kad nereikėtų plauti rankomis, tačiau tai nėra gera mintis.
Dėl kai kurių ploviklių jis gali suskilti. Todėl stenkitės jį plauti švelniais plovikliais ir jis labai ilgai išliks geros būklės.