OpenAI: Dirbtinis intelektas paveiks 80 % profesijų beveik visose pramonės šakose


Technostartup ir mokslininkai iš Pensilvanijos universiteto parašė bendrą straipsnį dirbtinio intelekto panaudojimo įvairiose profesijose tema. Remiantis straipsniu, 80% JAV darbuotojų bent 10% jų užduočių jau atlieka „“. Analitikai mano, kad artimiausiu metu 19% darbuotojų pajus AI poveikį bent 50% užduočių. Ekspertai išvadas padarė naudodamiesi JAV profesijų klasifikatoriumi O*NET.

OpenAI – dirbtinis intelektas

ChatGPT AI

Autoriai mano, kad pokalbių robotas dažniausiai koreguoja specialistų, gaunančių didesnį nei vidutinį atlyginimą, veiklą. Tai nereiškia, kad „atims“ darbą iš aukščiausio lygio vadovų – greičiau jį supaprastins ir atlaisvins laiko kitoms užduotims.

Tyrėjai teigė, kad AI neturės įtakos profesijoms, kurioms reikalingi moksliniai tyrimai ir moksliniai įgūdžiai, taip pat toms pareigoms, kuriose kritinis mąstymas vaidina pagrindinį vaidmenį. Tačiau labiausiai dirbtinis intelektas paveikia profesijas, susijusias su programavimu ir tekstų rašymu. OpenAI mato, kad mokesčių buhalteriai, rašytojai, dizaineriai, sekretoriai, teisininkai, rinkodaros specialistai ir įmonių vadovai, vykdydami savo profesinę veiklą, bus priversti įvaldyti ChatGPT.

Ekspertai taip pat numatė bendrą pokalbių roboto poveikį įvairioms pramonės šakoms. Jų vertinimu, dirbtinis intelektas didžiausią įtaką turės duomenų apdorojimo paslaugoms, logistikos, leidybos ir draudimo bendrovėms, o mažiausiai – maisto produktų gamybai, medienos apdirbimo pramonei, žemės ūkiui.

Išeiti iš AMP versijos