Avižinių dribsnių sausainiai yra ne tik skanūs, bet ir sveika alternatyva dėl sudėtyje esančių avižinių dribsnių ir kitų sveikų ingredientų.
Avižos garsėja savo tirpiomis skaidulomis, kurios padeda reguliuoti cholesterolio kiekį, palaiko širdies sveikatą ir palengvina virškinimo procesą.
Avižinių sausainių receptas
Ingredientai:
- 1 puodelis avižinių dribsnių;
- 1 puodelis kvietinių arba kitų miltų;
- 1/2 puodelio cukraus (pagal skonį);
- 1/2 puodelio kefyro;
- 1/4 puodelio augalinio aliejaus (saulėgrąžų arba kokosų aliejaus);
- 1 kiaušinis;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių (sodos);
- 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
- 1/2 puodelio pasirinktų priedų: riešutų, džiovintų vaisių, šokolado gabalėlių, riešutų sviesto ir pan.
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų.
- Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje įmuškite kiaušinį, įmaišykite kefyrą, augalinį aliejų ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite.
- Lėtai supilkite skystus ingredientus į sausus ingredientus, retkarčiais pamaišydami, kol tešla taps vientisa.
- Sudėkite pasirinktą įdarą ir dar kartą išmaišykite.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi.
- Šaukštu imkite nedideles tešlos porcijas ir suformuokite rutuliukus, išdėliokite juos ant kepimo skardos tam tikrais tarpais.
- Kepkite sausainius apie 12-15 minučių arba kol jų kraštai taps auksiniai.
- Prieš patiekdami išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi