Šašlykai dažnai papildomi ne tik daržovėmis, bet ir kečupu ar majonezu. Dėl to patiekalas tampa skanesnis, tačiau jo sveikumas sukelia abejonių.
Patyrę virėjai ruošia labiau dietinį padažą, kuris skoniu nenusileidžia majonezui ar kečupui. Padažui pasigaminti reikės paprasčiausių produktų, kurių lengviausia rasti vasarą. Pavyzdžiui, tikriems sodininkams net nereikia eiti į parduotuvę, nes greičiausiai jie viską turi savo sode.
Gardus naminis padažas šašlykams
- Smulkiai supjaustykite česnaką (10 g), svogūną (100 g) ir pasirinktas žoleles (40 g).
- Pomidorų pastą (560 g) pašildykite su druska (10 g) ir cukrumi (20 g). Įpilkite vandens. Kiekis priklauso nuo norimo padažo tirštumo.
- Česnakų ir svogūnų masę sumaišykite su pomidorų pasta.
Šis padažas dažniausiai naudojamas šašlykams, tačiau jį galima ruošti ir kitiems mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalams.