Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Patarimai, kaip tobulai užšaldyti braškes žiemai

2 min. skaitymo

Saldžios ir aromatingos braškės yra mėgstamos tiek suaugusiųjų, tiek vaikų. Nors jų sezonas trunka gana trumpai, galite išsaugoti braškių skonius užšaldydami jas žiemai. Braškių gabalėliai, supjaustyti arba sveiki, gali būti laikomi šaldiklyje iki metų. Juos galima naudoti kokteiliuose, desertuose ir kepiniuose.

Bet kaip geriausiai užšaldyti braškes?

Tai visiškai nesudėtinga. Tiesiog nuplaukite, užšaldykite ir supakuokite braškes, vadovaudamiesi žemiau aprašytais žingsniais.

Tinkamas valymas

Prieš užšaldydami braškes, gerai nuplaukite jas po šaltu tekančiu vandeniu. Tačiau būkite atsargūs dėl vandens srovės stiprumo, nes uogos yra švelnios ir minkštos.

Taip pat nerekomenduojama jų mirkyti, nes tai gali sumažinti saldumą.

Po plovimo atsargiai ir kruopščiai nusausinkite braškes popieriniais rankšluosčiais, o tada nupjaukite žalias viršūnes. Jei norite, galite jas supjaustyti gabalėliais.

Greitas užšaldymas atskirai

Išdėliokite braškes ant kepimo popieriumi iškloto padėklo, palikdami pakankamai vietos tarp jų.

Užšaldykite mažiausiai dvi valandas, kol jos sustings. Šis žingsnis padės išvengti uogų sulipimo į vieną masę laikymo metu.

Braškių šaldymas žiemai

Laikymas šaldiklyje

Kai braškės atskirai užšals, perkraukite jas į šaldymo maišelį (ant jo reikėtų užrašyti datą). Išspauskite perteklinį orą ir sandariai uždarykite maišelį.

Po tokio kruopštaus pakavimo braškės šaldiklyje laikysis iki vienerių metų.

Kaip geriau užšaldyti braškes: sveikas ar supjaustytas?

Atsakymas priklauso nuo to, ką planuojate su jomis daryti. Jei ketinate naudoti uogas užkandžiui, užšaldykite jas visas. Tai ypač svarbu, kai uogų forma yra reikšminga (pvz., tortų papuošimui).

Jei forma nėra svarbi, kaip gaminant smūtį ar naminius braškių gėrimus, geriau jas supjaustyti prieš užšaldant. Bandymas pjaustyti jau užšalusias uogas bus sudėtingesnis.

Ar keičiasi braškių tekstūra užšaldant?

Taip. Kaip ir dauguma vaisių, braškės tampa minkštesnės po užšaldymo ir atšildymo. Tačiau tekstūros pokytis nebus svarbus, jei ketinate gaminti smūtį ar pieno kokteilius.

Naudojant užšaldytas braškes, tikrai pasieksite reikiamą tirštą konsistenciją. Svarbiausia, užšaldytos braškės išlaiko daugybę naudingų savybių!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus