Net ir šaldytuve švieži agurkai sugenda akimirksniu – per kelias dienas jie tampa minkšti ir gležni. Tokios daržovės tampa nebetinkamos konservuoti, o valgyti jas nemalonu. Ką tokiu atveju reikia daryti?
Patyrusios šeimininkės žino, kaip derlių išsaugoti kuo ilgiau. Užtenka tinkamai apdoroti daržoves, ir agurkai išliks traškūs bent 2 mėnesius.
Tai paprasta: agurkus patepkite kiaušinio baltymu ir kai jie išdžius, sudėkite į šaldytuvą. Ant daržovių susidarys apsauginė plėvelė, kuri padės prailginti jų galiojimo laiką.
Svarbiausia nepamiršti, kad vaisius reikia dėti ne į bendrą skyrių, o į specialią apatinę (daržovių) lentyną. Be to, jų niekada nedėkite šalia obuolių ir bananų. Jie išskiria daug etileno dujų, kurios prisideda prie greito vaisių ir daržovių gedimo.