Kepimo popierius yra labai patogus ir beveik nepakeičiamas daiktas virtuvėje, kai reikia orkaitėje paruošti kokį nors patiekalą arba iškepti pyragą, bandeles ar kitų rūšių kepinius. Jei teisingai naudosite tokį virtuvės pagalbininką, šis popierius neprilips prie kepimo skardos ir padės saugiai ir patogiai iškepti patiekalus.
Tačiau bent kartą kiekvienai šeimininkei ar šeimininkui kilo klausimas, ar kepimo popierius orkaitėje gali užsidegti. Verta žinoti kelis pagrindinius dalykus, kad išvengtumėte tokių pavojingų situacijų.
Kepimo popierius gali užsidegti, jei nesate atsargūs ir nesilaikote tam tikrų taisyklių. Taigi pirmiausia įsitikinkite, kad lapo kraštai neišsikiša už kepimo skardos ribų ir nėra tiesiogiai veikiami kaitinimo spiralių.
Taip pat turėtumėte įsitikinti, kad orkaitės temperatūra nėra per aukšta. Kad kepimo popierius neužsidegtų, temperatūra neturėtų viršyti 220 laipsnių.
Kepimo popieriaus negalima naudoti ką nors skrudinant orkaitėje, taip pat jo negalima naudoti ant grotelių ar skrudintuvuose. Tokiu atveju popierius gali paruduoti, sutrupėti ar net užsidegti.
Kokią temperatūrą gali atlaikyti kepimo popierius?
Apskritai kepimo popierius skirtas ne aukštesnei kaip 220 laipsnių temperatūrai. Jei ji aukštesnė, kai kurių rūšių popierius gali tapti trapus ir sutrupėti arba tapti juodas.
Parašyti komentarą