Kepimas ant grotelių yra mėgstamas vasaros sezono įprotis, nes tai puiki proga mėgautis gardžiais kepsniais šeimos ir draugų būryje. Todėl labai svarbu, kad kepsninė visada būtų puikios būklės ir paruošta naudoti, ypač jei nuo paskutinio naudojimo praėjo nemažai laiko.
Pirmasis žingsnis – atidžiai patikrinti kepsninės būklę. Nereikia nerimauti, jei pastebime rūdžių ar įsisenėjusių nešvarumų požymių, nes yra paprastų ir veiksmingų sprendimų, kurie padės mūsų kepsninei tapti lyg naujai.
Pirmiausia švelniai nuplauname kepsninę naudodami kempinę su trupučiu indų ploviklio, kad pašalintume didžiausius nešvarumus ir maisto likučius. Šis pirmasis etapas svarbus, kad būtų lengviau atlikti tolesnį gilesnį valymą.
Kepsninės valymas naudojant tik du ingredientus
Tada dubenyje sumaišykite 1 valgomąjį šaukštą valgomosios sodos su trupučiu geriamojo acto, kad susidarytų tirštas mišinys.
Naudokite vielinę kempinę, pamerkite ją į mišinį ir pradėkite energingai šveisti kepsninę.
Valgomoji soda veikia kaip švelnus abrazyvas, kuris veiksmingai pašalina rūdis ir įsisenėjusius nešvarumus, o acto rūgštis padeda dezinfekuoti ir atkurti grotelių blizgesį.
Galiausiai kruopščiai nuplaukite kepsninę dideliu kiekiu vandens ir kruopščiai nusausinkite, kad nesusidarytų naujos rūdys. Atlikus šį greitą ir paprastą procesą, jūsų kepsninė bus pasiruošusi visą vasarą ruošti skanius patiekalus.
Parašyti komentarą