Pradžia Patarimai Įtrinkite lauro lapus vieną į kitą: sumanus triukas duos nuostabų rezultatą
Patarimai

Įtrinkite lauro lapus vieną į kitą: sumanus triukas duos nuostabų rezultatą

Lauro lapai nauda
Dalintis

Lauro lapas – populiarus prieskonis lietuvių virtuvėje. Koldūnai, sriubos ir troškiniai kartais sunkiai įsivaizduojami be šio ingrediento. Tačiau daugelis jį naudoja neteisingai. Dėl to maistas gali būti labai kartaus arba išvis nebus lauro lapo poveikio. Todėl reikia žinoti keletą taisyklių, kurios padės tinkamai atskleisti šio prieskonio aromatą.

Atskleiskite lauro lapo aromatą

Kad aromatas būtų intensyvesnis, prieš naudojimą lauro lapus reikia patrinti rankose arba patrinti vieną į kitą. Kiekvieną lapelį šiek tiek atlenkite, šiek tiek paminkykite, patrinkite, kad taptų lankstesni. Tik nereikia jų sulaužyti.

Lauro lapuose yra karčiųjų medžiagų, todėl ilgai pabuvus stipriai verdančiame vandenyje, maistas gali tapti nevalgomas dėl kartumo. Todėl prieskonius reikia dėti likus penkioms minutėms iki sriubos ar sultinio paruošimo ir likus 10 minučių iki troškintų patiekalų paruošimo.

Be to patyrę virėjai į vištienos sultinį nededa lauro lapų. Priešingu atveju sultinys praras skonį ir aromatą. Į daržovių sultinį lauro lapai dedami vos keli arba visai nededami.

Vienam litrui vandens reikia paimti ne daugiau kaip vieną ar du lapelius.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Kaip šaukštu atidaryti konservus

Kaip atidaryti konservų dėžutę be atidarytuvo? Pravers, jeigu tai reikia padaryti čia ir dabar

Šie konservų atidarymo būdai, nors ir naudingi tam tikrose situacijose, gali palikti...

Česnakas tualetui

Ar tikrai? Štai kuriuos maisto produktus verta mesti į tualetą – ir kodėl tai iš tikrųjų naudinga

Tualeto valymas – būtina kasdienės higienos dalis, tačiau tam nebūtina pirkti brangių...

Kam reikalingi buteliai skalbimo mašinoje

Kodėl į skalbimo mašiną kartu su drabužiais reikėtų dėti plastikinius vandens butelius

Plastikinių butelių įdėjimas į skalbimo mašiną kartu su drabužiais padeda pagerinti skalbimo...